Scandinavian wood

Om oss

Scandinavian Wood är ett litet nytänkande möbelföretag med en vision att skapa möbler i tidlös skandinavisk design och hög kvalitet. Alla våra möbler är tillverkade i massiv ask och genom traditionellt svenskt hantverk.

tillverkning

Tillverkning

Alla våra möbler är designade, utvecklade och tillverkade i Sverige. Hög kvalitet och att våra möbler skall hålla över tid är viktigt för oss, därför har vi valt att tillverka alla våra möbler på Lammhults snickeri. Lammhults Snickeri ligger i Möbelriket som är en handelsregion för möbler och design i Småland. Detta nätverk av småländsk design- och möbelföretag är känt över hela Sverige. Vi på Scandinavian Wood är stolta och glada över att samarbeta med Lammhults snickeri som har mångårig erfarenhet och stor kunskap inom möbelsnickeribranschen.

matbord

Design

Vår designer Magnus Alkeby har formgivit 45x45 serien. Magnus vision var att skapa en minimalistisk serie med mycket liv genom att fokusera på askens vackra fibrer. Alla möbler i serien bygger på samma princip, att träets fiberriktning genomgående är vertikal. Magnus är en framåtblickande formgivare som tycker om det enkla, rena och oväntade.

miljö

Miljö

Miljöfokusering är en självklar ingrediens vid tillverkning av våra möbler och något som vi ständigt försöker utveckla ytterligare. För att minska ner på våra transporter så har vi valt att placera vår tillverkning i Sverige. Vi försöker också i största möjliga utsträckning att arbeta med naturnära och återvinningsbara material.